+40 785 683 121 contact@sinofarm-fresh-impex.ro
9,50 RON/BUC
Descriere:
Categoria I , Calibru 10
Ambalare : bax carton 5 kg/ net, (10x500g)
Origine : Olanda/Franta
Prosus cerificat Global Gap si analizat de A.N.S.V.S.A.
Termenul de livrare: 14 zile
Dimensiuni: 5'0/34 Pink
Andiva, Cichorium endivia este o legumă din familia Asteraceae. Andivele pot fi gătite sau folosite crude în salate.
Tehnica de cultivare a andivelor a fost descoperită accidental în anii 1830 în Schaerbeek, Belgia. Andivele sunt cultivate pentru uz culinar, prin tăierea frunzelor plantei și păstrarea rădăcinii și tulpinii într-un loc întunecat. Frunze noi înmuguresc, dar, în lipsa luminii, acestea sunt albe și nu mai sunt amare, ca frunzele crescute în aer liber. Franța este cel mai important cultivator de andive.
Andivele sunt sărace în calorii, 100 g aducând un aport de doar 17 calorii. În schimb, contribuie cu aproximativ 8% din necesarul zilnic de fibre. Conținutul crescut de fibre, glicozide și inulină (ce conferă gustul amărui) favorizează reducerea glicemiei și a colesterolului LDL în cazul pacienților diabetici sau obezi. Printre proprietățile terapeutice ale inulinei se numără și efectul diuretic, stimularea apetitului și efectele hepatoprotectoare. Kemferolul este un alt compus benefic din andive, un flavonoid cu posibil efect anticancerigen.Andivele sunt bogate în calciu, zinc, fier, mangan și potasiu. De asemenea, sunt bogate în vitamine, în special vitamina C, iar datorită conținutului caloric scăzut, reprezintă un aliment ideal pentru menținerea greutății corporale. Reprezintă o importantă sursă de vitamina A și de beta-caroten, cu proprietăți antioxidante. Vitamina A menține sănătatea membranelor celulare și a pielii. Vitaminele din complexul B, cum ar fi acidul folic, acidul pantotenic (vitamina B5), piridoxina (vitmina B6), tiamina (vitamina B1) sau niacina (vitamina B3) reglează funcțiile metabolice.
Înscrie-te la newsletter și primește noutăți despre
ofertele noastre.