+40 785 683 121 contact@sinofarm-fresh-impex.ro
11,00 RON/BUC
Descriere:
Categoria I , Calibru 8/10,
Ambalare : Bax carton, 2 kg/ neto
Origine : Costa Rica
Prosus cerificat Global Gap si analizat de A.N.S.V.S.A.
Termenul de livrare:24 H
Carambola sau fructul stea este rodul plantei Averrhoa Carambola și chiar dacă este originară din Sri Lanka sau Moluccas, aceasta este cultivată de sute de ani în sud-estul Asiei și în India. Numele oficial al fructului, carambola, a fost folosit pentru prima oară în 1958 în portugheză, însă provine din „karambal” din limba marathi și „karmaphala” din limba sanscrită. Iar, denumirea de fructul stea se datorează aspectul fructului odată tăiat. Există două tipuri de fruct carambola: dulce și acru.
Chiar dacă se bănuiește că Averrhoa Carambola provine din Sri Lanka sau Moluccas, originea exactă a acesteia este necunoscută. Numele plantei provine de la numele omului de știință arab Averroes. Rodul acesteia are numeroase nume pe lângă cele oficiale, precum cinci colțuri sau cinci degete. În Filipine acesta este numit „balembing” sau „belimbing”, termeni folosiți și pentru politicieni care au mai multe fețe.
Exploratorul olandez Linschoten a adus vestea fructului carambola în Occident. Acesta îl descria drept un măr acru cu coaste. În 1789 au fost introduse plantații de carambola în Hawai, iar în secolul al XIX-lea și în Australia. Pe continentul American, fructul stea a ajuns la sfârșitul secolului al XVIII-lea și era cultivat în Grădina Botanică Rio de Janeiro în 1856. În 1887 a fost introdus în sudul Floridei.
Cea mai mare parte din producția de carambola provine din estul Asiei, care include Indonezia, Malaezia, Filipine, Taiwan și provinciile Fujian, Guangdong, Kuangsi și Hainan, din sudul Chinei.
Înscrie-te la newsletter și primește noutăți despre
ofertele noastre.