+40 785 683 121 contact@sinofarm-fresh-impex.ro
15,00 RON/KG
Descriere:
Categoria I , Calibru 4-6
Ambalare : Bax carton 4 kg/ neto
Origine : Costa Rica
Prosus cerificat Global Gap si analizat de A.N.S.V.S.A.
Termenul de livrare: 14 zile
Dimensiuni: 5'0/34 Pink
Lima este o denumire generică prin care sunt cunoscute diverse citrice asemănătoare între ele, din diverse specii de pomi fructiferi. Se referă adesea la varul acid (Citrus × aurantifolia), numit lămâie în insulele Caraibe, America Centrală, Columbia, Ecuador, Mexic, Peru și Venezuela.1 În schimb, în Spania și Conul de Sud, „lămâie” (din andaluză limún) se referă la galben (cel mai comun), iar „lime” (din andaluză limu) la verde. Același lucru este valabil și în engleză (lemon pentru galben, lime pentru verde) și în majoritatea celorlalte limbi. Această distincție în spaniolă se poate datora factorului climatic: în țările tropicale se poate cultiva tei (verde), în timp ce în Spania și în Conul Sud lămâia (galben) s-a adaptat mai bine la climatele lor reci. În Mexic, „lime” se referă la Citrus × limetta, care este dulce și galben. Pe scurt, denumirea populară „tei” nu corespunde exact nici unei clasificări științifice, iar speciile care primesc acest nume variază în funcție de regiune. Denumirea este folosită generic pentru a desemna fructele mici, verzi, cu pulpă acidă și puternic aromate. Fructul a fost introdus în Europa din Orientul Mijlociu în timpul cruciadelor. În cele din urmă, provine din limba persană لیمو līmū, care a desemnat mai multe specii neînrudite, inclusiv altele (cum ar fi Citrus × limon) cunoscute în general astăzi ca „lămâie”. În gastronomie, limele sunt apreciate pentru aroma lor; fructele sale uscate și conservate în sare sunt folosite în gastronomia persană ca condiment; de asemenea, în bucătăria vietnameză, unde este cunoscut sub numele de chanh muối. Coaja ei este răzuită fin pentru diverse preparate de cofetărie, iar frunzele unor soiuri sunt folosite ca aromă în bucătăriile din Asia de Sud-Est. Foarte popular este și sucul sau sucul de lime, care este folosit pentru a face băuturi răcoritoare și la prepararea cocktail-urilor alcoolice datorită acidității sale
Înscrie-te la newsletter și primește noutăți despre
ofertele noastre.