+40 785 683 121     contact@sinofarm-fresh-impex.ro

MORCOV

3.50 RON/ KG

 

Descriere:

Categoria I , Calibru M

Ambalare : sac plasa 5/10 kg/ neto

Origine : Romania/ Franta/Grecia

 

Prosus cerificat Global Gap si analizat de A.N.S.V.S.A.

Termenul de livrare: 24 H

 

 

Descrierea produslui

 

Morcovul (Daucus carota) este o rădăcină vegetală, de culoare oranj. Partea comestibilă a plantei este rădăcina. Este o plantă bienală, în primul an frunzele produc alimentul plantei, iar tuberculul înmagazinează zaharuri pentru ca planta să înflorească în al doilea an. Lăstarul florii ajunge aproape de 1 m lungime, cu rămurele cu flori albe.

Compoziție

Mâncând o jumătate de cană de morcovi, organismul omului asimilează:

Conține între altele și multe alte substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folicvitamina K și calciu. Valoarea energetică constituie 50 de calorii. Morcovii împiedică formarea depozitelor pe pereții arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroză. Un morcov mare mâncat zilnic aduce un aport de 11.000 UI (Unități Internaționale) de vitamina A din beta-caroten.[1]

Întrebuințare și calități

Morcov

Valori nutritive pentru 100 g
Energie 173 kJ (41 kcal)
Carbohidrați 9 g
Zahăr 5 g
Fibre alimentare 3 g
Grăsimi 0.2 g
Proteine 1 g
Vitamina A echiv. 835 μg (104%)
betacarotenă 8285 μg (77%)
Tiamină (vit. B1) 0.04 mg (3%)
Riboflavină (vit. B2) 0.05 mg (4%)
Niacină (vit. B3) 1.2 mg (8%)
Vitamina B6 0.09 mg (7%)
Acid folic (vit. B9) 19 μg (5%)
Vitamina C 7 mg (8%)
Calciu 33 mg (3%)
Fier 0.66 mg (5%)
Magneziu 18 mg (5%)
Fosfor 35 mg (5%)
Potasiu 240 mg (5%)
Sodiu 2.4 mg (0%)
Procentele din paranteze sunt în funcțiede recomandările americane pentru adulți.

Morcovii se pot mânca sub formă crudă, în salate sau gătite în supe și mâncare. Se poate face de asemenea piure pentru noi născuți. Tulpina verde de asemenea se poate mânca, deși nu este o practică obișnuită. Împreună cu ceapa și țelina, morcovii sunt ingredientele primare cele mai folosite la mâncaruri. Morcovul deși este sărac în calorii, în grăsimi și colesterol, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal. Vitamina A este substanța folosită de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curățarea optimă a colonului și stimulează eliminarea eficientă a materiilor fecale.

 

Morcovul crudValoare nutrițională pe 100 g
Apă 89g
Valoare energetică 40 kcal
Proteine 0,98g
Glucide 8,71g
Lipide 0,24g
Vitamina A 12 mg
Vitamina B1 0,039 mg
Vitamina B2 0,053 mg
Vitamina B6 0,09 mg
Vitamina C 7,1 mg
Vitamina PP 1,2 mg
Fier 0,66 mg
Calciu 33 mg
Magneziu 18 mg
Fosfor 35 mg
Potasiu 240 mg
Sodiu 2,4 mg
Fibre dietetice 3g

 

Alte produse: Morcov curatat

28 ianuarie 2023

Înscrie-te la newsletter!

Înscrie-te la newsletter și primește noutăți despre

ofertele noastre.

ÎNSCRIE-TE
ÎNSCRIE-TE
Mesajul a fost expediat — Mersi!
Îndeplinește toate câmpurile obligatorii!