+40 785 683 121 contact@sinofarm-fresh-impex.ro
3.50 RON/ KG
Descriere:
Categoria I , Calibru M
Ambalare : sac plasa 5/10 kg/ neto
Origine : Romania/ Franta/Grecia
Prosus cerificat Global Gap si analizat de A.N.S.V.S.A.
Termenul de livrare: 24 H
Morcovul (Daucus carota) este o rădăcină vegetală, de culoare oranj. Partea comestibilă a plantei este rădăcina. Este o plantă bienală, în primul an frunzele produc alimentul plantei, iar tuberculul înmagazinează zaharuri pentru ca planta să înflorească în al doilea an. Lăstarul florii ajunge aproape de 1 m lungime, cu rămurele cu flori albe.
Mâncând o jumătate de cană de morcovi, organismul omului asimilează:
Conține între altele și multe alte substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K și calciu. Valoarea energetică constituie 50 de calorii. Morcovii împiedică formarea depozitelor pe pereții arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroză. Un morcov mare mâncat zilnic aduce un aport de 11.000 UI (Unități Internaționale) de vitamina A din beta-caroten.[1]
Morcov
Valori nutritive pentru 100 g | |
---|---|
Energie | 173 kJ (41 kcal) |
Carbohidrați | 9 g |
- Zahăr | 5 g |
- Fibre alimentare | 3 g |
Grăsimi | 0.2 g |
Proteine | 1 g |
Vitamina A echiv. | 835 μg (104%) |
- betacarotenă | 8285 μg (77%) |
Tiamină (vit. B1) | 0.04 mg (3%) |
Riboflavină (vit. B2) | 0.05 mg (4%) |
Niacină (vit. B3) | 1.2 mg (8%) |
Vitamina B6 | 0.09 mg (7%) |
Acid folic (vit. B9) | 19 μg (5%) |
Vitamina C | 7 mg (8%) |
Calciu | 33 mg (3%) |
Fier | 0.66 mg (5%) |
Magneziu | 18 mg (5%) |
Fosfor | 35 mg (5%) |
Potasiu | 240 mg (5%) |
Sodiu | 2.4 mg (0%) |
Procentele din paranteze sunt în funcțiede recomandările americane pentru adulți. |
Morcovii se pot mânca sub formă crudă, în salate sau gătite în supe și mâncare. Se poate face de asemenea piure pentru noi născuți. Tulpina verde de asemenea se poate mânca, deși nu este o practică obișnuită. Împreună cu ceapa și țelina, morcovii sunt ingredientele primare cele mai folosite la mâncaruri. Morcovul deși este sărac în calorii, în grăsimi și colesterol, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal. Vitamina A este substanța folosită de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curățarea optimă a colonului și stimulează eliminarea eficientă a materiilor fecale.
Morcovul crudValoare nutrițională pe 100 g |
Apă 89g |
Valoare energetică 40 kcal |
Proteine 0,98g |
Glucide 8,71g |
Lipide 0,24g |
Vitamina A 12 mg |
Vitamina B1 0,039 mg |
Vitamina B2 0,053 mg |
Vitamina B6 0,09 mg |
Vitamina C 7,1 mg |
Vitamina PP 1,2 mg |
Fier 0,66 mg |
Calciu 33 mg |
Magneziu 18 mg |
Fosfor 35 mg |
Potasiu 240 mg |
Sodiu 2,4 mg |
Fibre dietetice 3g |
Înscrie-te la newsletter și primește noutăți despre
ofertele noastre.