+40 785 683 121 contact@sinofarm-fresh-impex.ro
2,50 RON/KG
Descriere:
Categoria I , Calibru 1-2
Ambalare : sac plasa 10 kg/ neto
Origine : Romania/ Franta/Grecia
Prosus cerificat Global Gap si analizat de A.N.S.V.S.A.
Termenul de livrare: 24 H
Sfecla rosie este un aliment des utilizat in bucataria traditionala romaneasca, fiind adaugata in salate sau in diverse preparate culinare. Auzim des despre cat de sanatoasa este, insa cati dintre noi stiu si de ce?
Datorita compozitiei nutritionale si proprietatilor sale, sfecla rosie este considerata un aliment functional. In categoria alimentelor functionale sunt incluse produsele care aduc beneficii importante organismului. Afla ce contine sfecla rosie si ce spune literatura stiintifica despre beneficiile acestui aliment!
Sfecla rosie este foarte saraca in calorii si nu contine colesterol. Aceasta contine o cantitate scazuta de carbohidrati, foarte scazuta de proteine si o cantitate neglijabila de lipide. In schimb, este bogata in micronutrienti (vitamine si minerale), cum ar fi acid folic si potasiu, dar si in substante biologic active (antioxidanti). De asemenea, are un continut moderat de fibre.
O portie de 100 g sfecla rosie cruda contine:
Un alt lucru important este faptul ca, desi are un indice glicemic mediu (aproximativ 61), are o incarcatura glicemica scazuta (aproximativ 5). In plus, fibrele din compozitie incetinesc absorbtia glucozei. Toate acestea inseamna ca nu provoaca fluctuatii mari ale glicemiei.
Înscrie-te la newsletter și primește noutăți despre
ofertele noastre.